Вести

НАПРЕД СВИЛАЈНАЦ НОВОМ СНАГОМ- БЕЗ ПРЕЛЕТАЧА!

Поводом скорашњих дешавања на свилајначкој политичкој сцени и појаве неких нових група грађана, Општински одбор СНС Свилајнац издаје следеће саопштење.
Општински одбор СНС Свилајнац у својим редовима има преко 2500 чланова. Међу њима су доктори наука, доктори медицине, правници, инжењери, професори, привредници, пољопривредници... Пре свега, то су честити људи који воле свој град и који својим радом и знањем желе да допринесу свеукупном напретку Свилајнца. Наши чланови воле Свилајнац! Ипак, међу многобројним чланством, има, нажалост, и оних који више воле власт и лични интерес од града у коме живе! Неки од њих су, на срећу, брзо показали своје право лице и још брже отишли из Странке. Такви се брзо препознају, јер су сујетни, надмени, користољубиви, склони манипулацији грађанством, неспособни за тимски рад... Да таквим људима није место у највећој, најозбиљнијој и најснажнијој странци у Републици Србији, потврђује и Извршни одбор СНС у Београду, који је на главној седници из својих редова избрисао ове људе, јер својим неморалним деловањем причињавају немерљиву штету и Српској напредној странци и граду у коме живе. О таквим људима можда не би ни требало причати, али ОО СНС Свилајнац има обавезу према грађанима Свилајнца да осветли и разјасни смисао постојања новонасталих политичких групација.
Кренимо редом. Група грађана "Само напред Свилајнац" настала је као фракција ОО СНС Свилајнац. Да наведена група игра веома прозирну игру којом управља садашњи председник општине Свилајнац Предраг Милановић и више је него очигледно. Зарад учешћа у власти и личног интереса, ови људи су манипулативно и неморално основали нову групацију, издајући дојучерашње страначке сараднике, колеге и пријатеље. Чак и сам назив групације "Само напред Свилајнац" (тзв. СНС) говори у прилог томе да су то људи без политичког идентитета. Вођени искључиво незајажљивом жељом за влашћу и руководећим местима, својим називом желе да обману и грађане Свилајнца.
Ништа другачија прича и са групацијом "Нова снага Свилајнца", још једном прелетачком групацијом. У питању је групица људи која је донедавно саботирала рад СНС у Свилајнцу, ширећи лажне информације у жељи да смени председника ОО СНС Свилајнац, уведе повереништво и унесе раскол и раздор. Веома прозирна игра ове групе под вођством председника општине Свилајнац Предрага Милановића, која је као крајњи циљ имала слабљење странке изнутра, постављање новог председника Странке који би био марионета садашњег руководства општине Свилајнац, и практично непостојање било какве конструктивне и компактне опозиције.
По принципу "завади, па владај" председник општине Свилајнац је од обе групације, својих дојучерашњих политичких супарника, створио наивне и послушне марионете. Према томе, ове групације и немају суштински свој изборни програм нити препознатљив политички идентитет. Зато је и потпуно бесмислено поклонити им своје поверење, јер би то значило да се по ко зна који пут прекраја воља грађана, па онда и није чудо што грађани губе поверење у изборни процес.
На срећу свих грађана Свилајнца и нас који смо у редовима Српске напредне странке, из ове олујне и превртљиве бујице, излазимо чистији, енергичнији, полетнији, снажнији! Одлазак дволичних, сујетних, спремних на издају и превару зарад личне користи, отворио је врата Странке неким новим младим људима са новом идејом, прогресивном мишљу и снажном енергијом! Такви млади и образовани људи нам се све више придружују у жељи да својим знањем, радом и залагањем унапреде живот у свом граду. Зато ће и програм ОО Српске напредне странке Свилајнац и бити усмерен ка младима, стручњацима, домаћинима, свима онима који носе визију једног бољег, успешнијег, напреднијег Свилајнца!