Вести

ВАНДАЛСКИ НАПАД НА ПРОСТОРИЈЕ СНС У СВИЛАЈНЦУ

Oбавештавамо јавност да је мржња наших неистомишљника у Свилајнцу кулминирала бруталним вандалским нападом на просторије наше странке у Карађорђевој улици. Том приликом исписана су стакла на излогу и причињена материјална штета.

наредба Министарства здравља

На основу члана 1. Уредбе о организовању рада послодаваца за време вандредног стања и члана 15. став 1. Закона о државној управи министар здравља Златибор Лончар је донео наредбу о пријему у радни однос на неодређено време здравствених радника (доктора медицине и медицинских сестара техничара) по хитном поступку.

"Реинкарнација" свилајначке пољопривреде - по трећи пут!

Сада је и више него очигледно да свилајначки пољопривредни произвођачи, празних џепова и неостварених планова, и даље гледају у небо! Садашња катастрофална слика свилајначке пољопривреде последица је безидејне, јалове политике локалне самоуправе!

ЗИМСКИ РАСПУСТ У СВИЛАЈНЦУ - ШКОЛАРЦИ НИСУ У ФОКУСУ!

Зимски распуст увелико траје, а свилајначки школарци га, нажалост, проводе у досади! Иако је локална самоуправа пре скоро две године нескромно најавила пројекат "Свилајнчани на првом месту", чини се да читава прича у последње време тапка у месту.

Млади у фокусу - да ли је заиста тако?

Претходних година сведоци смо медијске кампање коју води локална самоуправа општине Свилајнац, а тиче се мера популационе политике, младих и образовања. Бејби бум у Свилајнцу! Млади у фокусу! Само су неки од наслова.

Децентрализација

У 2020. години домови здравља више нису под надлежношћу локалних самоуправа, већ под надлежношћу Републике Србије!
Оваква одлука последица је чињенице да досадашња децентрализација није донела добре резултате.

Спортски живот града Свилајнца

Да у општини Свилајнац и не цветају руже доказује и ситуација у спортском животу овог града. Наиме, спортски живот у општини Свилајнац је пре десетак година свакако био на завидном нивоу у односу на ситуацију која се сада затиче. Тада је било много клубова који су се такмичили. И не само такмичили!

“Топли Празнични дух” Уз хладне и никада празније улице града Свилајнца!

Када се говори о Свилајнцу, говори се као о "градићу као у Швајцарској" усред Србије. Очигледно је да се одређеном, привилегованом слоју људи заиста и дешава Швајцарска, али да ли би се већинско становништво могло сложити са тим?

Pages