САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ОО СНС-а СВИЛАЈНАЦ

Поштовани суграђани,

Драги бирачи,

Након обилазака МО СНС-а у месним заједницма општине Свилајнац, грађани су изразили иницијативу да се села општине Свилајнац (Гложане, Бресје, Ђуринац,…) покрију сигналом мобилне телефоније као тековине 21. века која у ова села још није стигла. Тако би се омогућила веза ових људи са светом и својом бројном родбином у иностранству.

Иницијативом челника ОО СНС-а и кординатора за Поморавски округ Александра Јокића покренута је брза акција да се овај проблем реши. У петак, 29.05.2020. године екипа Телекома Србије је обишла Гложане и околину како би у најкраћем року пронашли решење. Са људима из Телекома био је и помоћник пресдседника општине Свилајнац, Горан Деспотовић. Њему је представљена идеја Телекома да се близу централе у Гложану брзо инсталира антена на привременој локацији, а грађани Гложана и околине у најкраћем року добију сигнал. Да се стална локација и антенски предајник ураде касније, како грађани не би били ускраћени за ову услугу. Међутим, у стилу свог бахатог председника Предрага Милановића,  Горан Деспотовић је изричито био против ове идеје говорећи да ће чекати ово трајно решење, колико год треба. Покушавали су људи из Телекома да га убеде  да се сагласи са постављањем привремене антене, али, како наши људи кажу  “није хтео ни да чује за то”.

Да ли Горан Деспотовић није хтео, или вероватно није смео, сасвим је свеједно за грађане Гложана и околине јер и даље неће имати ни мобилни сигнал ни интернет.

Можда Горану Деспотовићу то и не треба, али овим људима свакако треба!?

Бахатост актуелне власти у општини Свилајнац нема граница. Она иде до те мере да им и елементарни интерес грађана апсолутно није важан.

Председник ОО СНС-а,

Бранислав Маринковић