ПРЕДИЗБОРНА ТРИБИНА СНС У СЕЛУ ВОЈСКА 15. АПРИЛА

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 15.04.2016.

ОО СНС Свилајнац је са коалиционим партнерима промовисао изборну листу „Александар Вучић – Србија побеђује“ и представио програм развоја општине Свилајнац на трибини у селу Војска.

Председник ОО СНС Свилајнац и кандидат за председника општине Свилајнац Бранислав Маринковић Маринко рекао је да је у току дана доживео непријатност, јер одлазеће општинско руководство није прихватило позив заменика министра просвете да дође и посети школе у селима Војска и Кушиљево. Одлазећа власт је за ове четири године од Свилајнца направила место у коме се тешко живи, место где грађани одлазе у иностранство да раде, да преживе, јер у нашој општини нема више перспективе за посао и за опстанак. Српска напредна странка то мора да спречи 24. априла, да покажемо да Свилајнац може да се врати на оне стазе и оно време када се живело много боље и срећније. Људи из одлазеће власти кажу да су урадили много, приказују неке филмове, причају бајке. Да се није десила поплава 2014. у Свилајнцу би била беда и ништа не би се одрадило. Ништа, зато што они не знају да раде, а и не желе, као што нису желели ни да дође министар просвете и да Влада Републике Србије помогне селу Војска и помогне општини Свилајнац. Сва срећа да је премијер наше земље, председник наше странке Александар Вучић, јер он није гледао ко је ко на власти у нашим градовима у Србији. Он је општини Свилајнац максимално помогао, дао пун допринос да се после поплава поправе објекти који су у поплави уништени. Српска напредна странка ће после победе на изборима 24. априла у селу Војска и у свим нашим селима вратити наду у живот, вратити младе и економски ојачати сваког грађанина наше општине. То ће бити постигнуто пре свега мерама штедње и правилним распоредом средстава. “Одлазећа локална власт је у прошлој години само за спорт издвојила 52 милиона динара, а од спорта више немамо ништа. 92 милиона динара су уложили у хортикултуру, у цвеће, у дрвеће, а од тога нема ништа. Тај новац ми ћемо преусмерити у Фонд за пољопривреду и дати га сваком пољопривреднику на нашој територији који жели да ради у тој области. У нашој општини осим пољопривреде и нема превелике могућности да се ради нешто друго. Мени су се подсмевали да нудим нашим грађанима боранију, салату, као што је некад нудио Богољуб Карић. Исмевали су се њему и протерали га, али, да је остао, сигурно не би било овако како су они радили, јер су продали све. Сва срећа да је дошао господин Вучић и спречио банкрот земље”, нагласио је Бранислав Маринковић Маринко.

СНС има снагу да развија пољопривреду, уз постигнуте договоре о интензивној сарадњи будуће општинске управе са компанијом Воћар у Свилајнцу. За последње три године, колико је нови директор Воћара овде, нико од општинског руководства није посетио ту фабрику. Они не знају чиме се Воћар бави и зато се и подсмевају. Воћар је највећи извозник воћарских и повртарских производа из Србије. Једна од најважнијих фабрика и извозника из наше земље. Они се баве воћарством, виноградарством, купином, малином, шљивом и грожђем. Они су највећи извозници паприке, карфиола, кеља и других повртарских производа. Представници локалне власти кажу да треба да се бавимо само сточарством и само млекарством, зато што се они баве тиме, зато што су они створили ветеринарски лоби, јер само они од тога имају користи, а не наши пољопривредници, не наши сточари, не наше млекаџије. А сви знају да има лепих периода када може добро да се заради, али да има и лоших тренутака, као што је сада са млеком, када је најнижа цена, када нема ко да откупи млеко и других проблема. Асортиман треба проширити, имати разноврсну понуду, бавити се и сточарством и повртарством, на пример. На хектару засађене индустријске паприке је приход око 25.000 евра. Свако наше домаћинство може да живи од једног хектара много боље него од продаје млека и од продаје телади. У нашем програму је хитно оснивање задруге и да у сваком нашем селу постоји откупна станица. То је предуслов да се наша села оживе, да свако од вас боље живи и да буде економски независан. Ми смо са Владом Србије договорили и добили смо пуну подршку премијера и Владе Србије, да у наредном мандату изградимо мост на Великој Морави на улазу у Свилајнац. За сада имамо само једну фабрику која ради, то је Панасоник, и уз Владу Србије и уз обнављање и контролу приватизације, а уз опоравак Компа, Виса и штампарије упослићемо још људи.  “Разговарао сам са директором Панасоника, у наредној години изградиће још једну фабрику, а за то је захвалан премијер Владе Србије. Премијер Александар Вучић је пре двадесетак дана био гост Панасоника, са директором корпорације Панасоник из Јапана, који је први пут после 20 година дошао на Балкан. И имали смо среће да баш у Европи, баш на Балкану, дође у Свилајнац. И као резултат те посете биће отворена нова фабрика Панасоника у Свилајнцу са нових 500 радних места”, истакао је Бранислав Маринковић Маринко.

Од 24. априла чим Српска напредна странка буде водила општину Свилајнац, у селу Војска и у свим селима биће одржани зборови да би се у разговору са мештанима постигли договори шта ће се све радити током мандата, уз обавезну тромесечну контролу обећања, радова и свих договора.

Сви који су говорили на трибини позвали су мештане Војске да подрже листу “Александар Вучић - Србија побеђује”. Члан ГО СНС Добривоје Будимировић Биџа, председник ОО СДПС Свилајнац Дарко Ненковић, председник ОО ПС Свилајнац Владан Јовковић, потпредседник ОО СНС Свилајнац и кандидат за одборника генерал Миломир Миладиновић, кандидат за одборника Ненад  Миладиновић и члан СНС из Војске Драгољуб Јеремић нагласили су да је посебно важно да и на локалним изборима убедљиво победи листа под бројем 2 “Александар Вучић - Србија побеђује”, како би општина Свилајнац којом руководи Српска напредна странка кренула путем развоја уз директну сарадњу са Владом Републике Србије.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

OO СНС СВИЛАЈНАЦ