ПРЕДИЗБОРНА TРИБИНА СНС СВИЛАЈНАЦ У ЛУКОВИЦИ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 10.04.2016.

ОО СНС Свилајнац је са коалиционим партнерима промовисао изборну листу „Александар Вучић – Србија побеђује“ и представио кандидате за одборнике на трибини у Луковици.

Председник ОО СНС Свилајнац и кандидат за председника општине Свилајнац Бранислав Маринковић Маринко издвојио је привреду, пољопривреду и изградњу моста као примарне ствари којима се општина мора бавити, што се једино може остварити заједничком снагом локалне самоуправе и Владе Србије. Истакао је да у Свилајнцу не раде многе некадашње фабрике и мала предузећа и да је важно помоћи да се поново њихов рад оживи. Нагласио је да неће дозволити продају Навипа и да ће он бити стављен у погон и тиме вратити воћарство у Свилајнац. Констатовао је да садашње општинско руководство не зна каква фирма постоји у Свилајнцу. Годинама уназад „Воћар“ је највећи извозник у Србији. Договорено је да се ове године засади 52 хектара под виновом лозом, малинама, купинама и шљивама. Када је у питању повртарство, прелиминарни договор је откуп и кооперација, а услов за сваког заинтересованог произвођача је да поседује најмање 1 хектар земљишта, чиме се креће у убрзан развој пољопривреде у општини Свилајнац.

Председник Савета за спорт и омладину ОО СНС Свилајнац и кандидат за одборника Слађан Симић Симке изјавио је да је разочаран лошим стањем дворишта око Дома културе и фудбалског терена, пуних корова и неуређеног и препуног сметлишта у Луковици.

Председник Покрета социјалиста Владан Јовковић истакао је борбу за социјалну равноправност која је неопходна за економску стабилност и да је потребно да деца и интелигенција остану на својим огњиштима.

Потпредседница ОО СНС Свилајнац и кандидаткиња за народну посланицу Ана Чукнић Момчиловић је говорила о важности развоја женског предузетништва, на чему посебно ради Унија жена СНС Свилајнац. Нагласила је да ће свака жена имати прилику да обезбеди средства за започињање сопственог бизниса.

Председник ОО СДПС Свилајнац Дарко Ненковић истакао је важност победе листе „Александар Вучић – Србија побеђује“ како на државном тако и на локалном нивоу. Нагласио је да „Висан“ неће прорадити.

Члан ГО СНС Добривоје Будимировић Биџа, из предизборног програма издвојио је развој пољопривреде коју ће Општина субвенционисати. „Нећемо да показујемо диносаурусе и прошлост, ми идемо у будућност“, рекао је Будимировић.

Кандидат за одборника из Луковице, Горан Николић, је као мештанин скренуо пажњу на приоритетне проблеме, на којима ће будућа власт радити: реновирање Дома културе, прокопавање потока Бука због опасности од поплава и изградња пешачке стазе.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА

OO СНС СВИЛАЈНАЦ