ПОСЕТА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА СВИЛАЈНЦУ

Вучић: Влада ће помоћи ширење Панасоника у Србиjи

Председник Владе Србије Александар Вучић се данас састао са директором Панасониковог програма Шусакуом Нагаеом и руководством те компаниjе у Eвропи и обећао помоћ Владе подстицаjним мерама, како би броj запослених у тоj фабрици, у коjоj тренутно ради 390 радника, био значаjно већи.

После састанка са директорима Панасоника, коjем jе присуствовао и министар привреде Жељко Сертић, премиjер jе обишао фабрику.  Амбасадор Јапана Ђуићи Такахара изјавио је да очекује да ће успешан пример Панасоника привући интересовање и других потенцијалних јапанских инвеститора и изјавио је да високо цени напоре Владе Републике Србије, поготово јако вођство премијера Вучића.

„Влада Србиjе спремна jе да помогне фабрици „Panasonic lighting devices Serbia“ у Свилаjнцу за даље проширење погона и запошљавање jош већег броjа радника“, изjавио jе председник Владе Србије Александар Вучић.

Вучић jе рекао да веруjе да ће jапанска компаниjа, прошируjући производњу, допринети расту БДП-а и запослености у Србиjи, али и доласку нових jапанских инвеститора. Oн jе навео да се производи из Свилаjнца шаљу на инострано тржиште, између осталог и у Русиjу, због чега су инвеститори веома задовољни.

Председник Владе Србије Александар Вучић је изјавио да је било одређених проблема, када је реч о пословању Панасоника у Србији, али да је то разрешено. Ангажовањем председика општинског одбора Српске напредне странке у Свилајнцу, Бранислава Маринковића – Маринка и људи из Кабинета Владе Србије, сектора привреде, током месеца фебруара ти проблеми су решени.

Први човек свилајначких напредњака Бранислав Маринковић - Маринко рекао је да Панасоник представља најсветлији пример успешног рада фабрике страног инвеститора у Србији и да је сасвим сигуран да темељ успеха ове фирме чине вредни радници из Свилајнца.

„Искористио бих прилику да свим страним инвеститорима поручим да дођу и инвестирају у Србију, а нарочито у Свилајнац. У нашој евиденцији Националне службе за запошљавање се налази више од 2000 незапослених и ја верујем да и они чекају своју прилику да покажу да су вредни и одговорни радници и да и они могу постати темељ успеха неке будуће фабрике“, рекао је Маринковић.

„Уз подршку Александра Вучића, Владе Србије и вредних људи из Свилајнца страним инвеститорима можемо гарантовати све услове за успешно пословање. Важно нам је да запослимо што већи број људи, да развијамо привреду и развијамо Свилајнац“, посебно је нагласио председник ОО СНС Свилајнац Бранислав Маринковић – Маринко.