Вести

ЗИМСКИ РАСПУСТ У СВИЛАЈНЦУ - ШКОЛАРЦИ НИСУ У ФОКУСУ!

Зимски распуст увелико траје, а свилајначки школарци га, нажалост, проводе у досади! Иако је локална самоуправа пре скоро две године нескромно најавила пројекат "Свилајнчани на првом месту", чини се да читава прича у последње време тапка у месту.
Како је зимски распуст идеално време за остваривање низа спортско-рекреативних, културно-уметничких и забавних активности, млади у Свилајнцу и њихови родитељи очекивали су забаван распуст. Ипак, од тога нема ништа! Спортски терени код основне школе нису покривени! Летњи базен није покривен - још једно неиспуњењо обећање! Хала спортова и Природњачки центар не нуде младима никакав избор активности и радионица! Клизалиште у пешачкој зони је давна успомена на време када су се ту окупљали не само млади Свилајнчани него и млади који су долазили из околних места. Због тога су наша деца приморана да забавне садржаје потраже ван Свилајнца или да код куће за рачунарима и мобилним телефонима убијају време до почетка другог полугодишта. Зато и не чуди чињеница да све већи број свршених осмака одлучује да своје школовање настави ван Свилајнца! Зато су нам улице сабласно тихе и празне!
Чему онда луксузно уређен спортско-рекреативни комплекс? За сада изгледа само за сликање и грађење искривљене медијске слике о животу Свилајнчана!
Свилајнцу су потребне промене! Уместо монотоније и учмалости - динамична дешавања! Уместо тишине и незадовољства - дечја граја и осмех младих!
Док садашња локална самоуправа спава у зимском сну, Српска напредна странка Свилајнац вредно и посвећено у сарадњи са Министарством омладине и спорта ради на свом политичком програму за предстојеће изборе! Ми имамо визију бољег живота и знамо како да то и остваримо! Ваше је само да то препознате!