Саопштења

СКАНДАЛ - ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СВИЛАЈНАЦ УНИШТИО ДОМ ЗДРАВЉА ПА САДА ПРЕКО ЂИЛАСОВИХ МЕДИЈА БРИНЕ ЗА РАДНИКЕ

Поводом низа неистина које је председник општине Свилајнац, економиста Предраг Милановић изнео у Ђиласовим медијима у вези са радом Дома здравља Свилајнац, односно неисплаћеним зарадама неким радницима, повереништво Општинског одбора Српске напредне странке у Свилајнцу огласило се саопштењем у коме се каже:
Лаж је била и остала једини манир у раду економисте Пере и то је терен у коме он одлично плива, лаже, маже и манипулише чињеницама које су на његову жалост против њега. Овога пута острвио се на Дом здравља у Свилајнцу и ново руководство на челу са др Валентином Ђорђевић, које муку мучи да исправи све погубне ствари које по ову установу урадио његов руководећи кадар који на срећу житеља Свилајнца више не управља овом установом. Тобоже кријући се иза бриге о запосленима и њихову егзистенцију, економиста Пера је заправо љут што ова здравствена установа није више под његовом, него републичком капом. Брине га што у овој установи преко својих неспособних кадрова неће више моћи да ведри и облачи, а грађани Свилајнца сада имају здравствену услугу какву и заслужују од вредних и марљивих лекара. Брига њега за докторе и њихове плате, јер да га је брига, не би по смени свог кадра др Вере Бранисављевић смањио дотадашња давања општине Дому здравља, за веровали или не 6.960 000,оо динара. За ову одлуку гласали су чланови Општинског већа који су и лекари у Дому здравља и то др Вера Бранисављевић, др Милош Чукнић, др Данијела Стојадиновић и др Љиљана Јовановић. У међувремену, до смене, поменута директорка и Управни одбор су свесно и намерно оптеретили Дом здравља у финансијском смислу, што кроз обавезе према радницима, што кроз набавку опреме, а на основу планираних прихода од општине који су њиховом сменом исчезли, а како би по њиховом одласку ново руководство ставило у тешку финансијску ситуацију.
На тај начин је директно, значи намерно довео у проблем не само ново руководство које је поставила Република, већ и део радника који због таквог његовог поступка имају проблем са платама, за које се сада пошто их је злоупотребио и изманипулисао, тобоже брине преко Ђиласових медија. Гледајући свој, ситан ћар, Предраг Милановић заборавља да се у Дому здравља који је довео у проблем, лече и грађани Свилајнца који су и гласали за њега, а које више неће моћи да превари. И за крај да подсетимо на још једну изречену лаж како је општина са 3 милиона евра реконструисала Дом здравља, а истина је, да је новац обезбеђен из републичког буџета. Ако је и од председника општине, много је.